Totale oorlog is ... Historische voorbeelden en de relevantie van het probleem vandaag

Anonim

Natuurlijk zou het beter voor ons zijn om nooit de betekenis van het woord "totale oorlog" te kennen, maar de harde uitbarstingen van agressie tussen wereldmachten dwingen ons in toenemende mate om na te denken over het meest verschrikkelijke scenario. Moeten wij, net als onze grootvaders en grootmoeders, dromen van een vredige lucht boven de stad en het van bloed gezuiverde land?

Totale oorlog: wat is het?

Oorlogen op aarde zijn bijna gevochten sinds de oorsprong van het menselijk ras. Mensen wilden macht, territoriale expansie en uitbreiding van hulpbronnen, en deze verlangens duwden hen naar agressief en wreed gedrag richting de weerstandskant.

Image

Totale oorlog is een landelijke strijd met een of meer tegenstanders die alle economische, wapentuig en menselijke hulpbronnen gebruiken. Het concept van totale oorlog biedt niet alleen toegestane methoden van oorlogvoering, maar ook het gebruik van elk type wapen, inclusief massavernietigingswapens, biologisch, chemisch en nucleair. Om de vijand te intimideren, kunnen terroristische acties bovendien worden uitgevoerd tegen de burgerbevolking, met name de kwetsbare segmenten van de samenleving (kinderen, gehandicapten, gepensioneerden). Deze activiteiten zijn gericht op het onderdrukken van de nationale geest, het ontwikkelen van een gevoel van hulpeloosheid onder de mensen en het wantrouwen van de overheid, waardoor dergelijke gewelddadigheden mogelijk worden.

In deze oorlog is het niet alleen het leger dat zich vrijwillig aanmeldt om deelnemer te worden aan vijandelijkheden. Totale oorlog is een nationale catastrofe, die kan worden geïnterpreteerd als een complete genocide.

Theorie van massavernietiging

Het meest levendige voorbeeld van het concept van totale oorlog is ons bekend - dit is het militaire programma van het fascistische Duitsland.

In 1935 gebruikte de militaire theoreticus Erich Ludendorf de term 'totale oorlog' voor de eerste keer in zijn beruchte boek. Dit was het begin van een van de meest verschrikkelijke perioden in de geschiedenis van de mensheid. De theorie van massale aantrekkingskracht en brute terreur tegen de vijand kwam naar de smaak van Hitler's militaire commandanten.

Image

In 1943 riep de minister en de propagandist van het Derde Rijk, Joseph Goebbels, op tot een totale oorlog. Zowel mannen, vrouwen, oude mannen en kinderen werden ten strijde getrokken. Vóór hen werd een prioritair doel gesteld: de vernietiging van de vijand ten koste van alles, de diefstal van eigendommen, de vernietiging van culturele monumenten, nationale onderdrukking.

De theorie van de totale oorlog werd ook gesteund door de bekende politicus Benito Mussolini, die de Italianen de oorlog in sleepte en hem dwong het fascistische regime te kiezen.

Misdaad en straf

Na de capitulatie van het fascistische leger moesten alle daders van de totale oorlog voor het tribunaal verschijnen, waar ze beschuldigd werden van een misdaad tegen de menselijkheid en de doodstraf. Maar de hoofdfiguren van de oorlog leefden niet om deze dag te zien.

Adolf Hitler en zijn vrouw Eva Braun beroofden zich op 31 april 1945 uit eigen beweging van hun leven. De volgende dag herhaalde deze prestatie de familie Goebbels: de echtgenoten vergiftigden zes van hun kinderen, waarna zij zelf het gif innamen.

Benito Mussolini slaagde er nog steeds niet in zichzelf te straffen. Op 28 april 1945 werd hij neergeschoten en ondersteboven opgehangen op het Milan Square, waar iedereen naar zijn lichaam kon grijnslachen. Nadat het misvormde lijk in de afvoer was gegooid als een teken van minachting.

De urgentie van het probleem vandaag

Het lijkt erop dat de mensheid een les moet afleggen van de bloedige bladzijden uit de geschiedenis en maatregelen moet nemen om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen. Maar, vreemd genoeg, sommige van Goebbels 'fascistische ideeën zijn nog steeds populair vandaag.

Image

Mensen zijn misleidend, dwingen hen om de vijand in hun broers te zien. Alle mannen van 18 tot 60 jaar worden ten oorlog getrokken, zelfs tegen hun wensen in. Geharde grensovergangsmaatregelen. Sociale voordelen en voordelen zijn stopgezet, de volledige economische reserve is gericht aan het leger. Duizenden doden, tienduizenden gewonden … Huizen vernietigd, kreupel lot. Mensen leven in angst en spanning.

Totale oorlog is geen noodzaak, maar een manier voor de 'top' van de overheid om te voldoen aan de behoefte aan macht. En voordat je de wapens opneemt, moet je erover nadenken.

Interessante artikelen

Dumnezeu Hermes: fapte interesante

Rușii din SUA: munca și viața în imigrație

Rihanna Pratchett: biografie, fotografie, creativitate

Venitul bugetar este un indicator care caracterizează starea economiei oricărui stat.