Тсеретели Тамара: биографија и креативност

Anonim

Она је једна од најистакнутијих представника ромске романсе која је изведена на совјетским и руским сценама. Тсеретели Тамара се заљубила у певање од раног детињства, и као одрасла особа, та љубав је прерасла у животну сврху.

Биографске чињенице

Рођена је Тамара Тсеретели, чија је биографија занимљива и богата, давне 1900. године у грузијском селу Свери. Она је била одгајана скромном у смислу богатства, али у исто вријеме интелигентних и образованих грузијских земљопосједника.

Image

Већ у раном детињству волела је да пева и радо је причала са родбином на породичним празницима. Касније је почела да пева у хору, када је студирала у гимназији Кутаиси. Након дипломирања уписала се на Универзитет у Тифлису, бирајући медицински смјер. Касније је Тамара одлучила посветити свој живот вокалима и наставила студије на Конзерваторијуму Тифлис. Овде је студирала оперно певање.

Креативни начин

Њена каријера као уметника за Тамару Тсеретели почела је случајно када су популарни глумци из Александринског позоришта посетили Тбилиси. Показали су представу, где је било потребно да изведе песму “Бурн, Бурн, Ми Стар”. За то је пронађен студент на Конзерваторијуму Тамара. Она се добро носила са задатком и била је усхићена својим првим успјехом. Занимљива је чињеница да прије Октобарске револуције у Грузији није било уобичајено да жене наступају на позорници. Али Тамара је прво одлучила на ово, што је захтијевало невиђену храброст и храброст.

У 23. години прошлог века, будућа звезда сцене преселила се у Москву. У новембру исте године Тамара је наступала у Малој дворани на територији Московског конзерваторијума, где се први пут одржао њен соло концерт. Било је прилично необично за своје време и имало је име "Стара циганска песма и романизам".

Image

Након ове сензационалне представе, Тамара је била примијећена и од стране главног града и од стране медија. Временом се придружила редовима најпознатијих извођача из Москве. Касније је певач позван на разне концертне просторе у Москви, укључујући врт Хермитаге, Колонску дворану Дома синдиката. А турнеја се одвијала у свим републикама Совјетског Савеза.

Вриједно је напоменути да је она била међу првима који су снимили пјесму "Деар Лонг" 1925. године.

Фамили традитионс

Према музичким критичарима, Тамара Тсеретели је свој таленат пренела на своју праунуку Нини Цнобиладзе. Девојка је успела да учествује у емисији "Глас", која је одржана у Украјини.

Image

Њен успешан наступ није био игнорисан, то није изненађујуће, јер је Нини одрастао у креативној атмосфери. Њена мајка је музичарка, а њен отац се бави плесом и наступом у светски познатом колективу, балету Сукхишвили.

Занимљиви Чланци

Dumnezeu Hermes: fapte interesante

Rușii din SUA: munca și viața în imigrație

Rihanna Pratchett: biografie, fotografie, creativitate

Venitul bugetar este un indicator care caracterizează starea economiei oricărui stat.