Den største mus i verden. Den største gnaver

Anonim

Musen er et fantastisk dyr De er kloge, smukke, nemme at tilpasse sig til levevilkår og uhøjtidelige. Ikke underligt at disse gnavere blev karaktererne i folkesagnene i vores land og blandt andre nationer. Normalt begynder de mennesker, der holder disse gnavere som kæledyr for tidligt eller senere, at være interesserede i spørgsmål om, hvor stor den største mus i verden er, hvordan disse dyr er, hvor meget de kan veje.

Hvilke størrelser er der?

Disse gnavere er meget forskellige, herunder i størrelse. Størrelsen af ​​de største mus er:

 • baby - op til 7 cm;
 • skov mus - op til 10 cm;
 • gerbil - fra 6 til 13 cm;
 • steppe eller felt - fra 7 cm og mere;
 • brownie - 6-10 cm;
 • hvid - fra 6 til 13 cm.

Hvert af disse dyr har sine egne unikke egenskaber, der adskiller de typer gnavere. Selvfølgelig har hver art sine egne dimensioner.

Hvor lille mus baby?

Der er store mus, men de små er de mindste, og derfor fik de dette navn. Længden af ​​deres krop ikke overstiger 7 cm. Længden af ​​halen er proportional med kroppen. Disse er de mus, der passer ind i den mindste håndflade.

Dimensioner bestemmer livsstilen. Under naturlige forhold graver ikke babyer huller, de arrangerer boliger i græsset og opbygger noget, der minder om en rede. På dette særlige tidspunkt i deres livsstil slutter ikke. Disse små mus klipper klatre træer, ikke dvale, let vedvarende kulde og er ikke imod snack proteinprodukter, det vil sige orme, insektlarver eller andres æg.

Image

Børnenes hår er buffy, gullig, nogle gange med rødt. Maven, ørerne og mundspidsen er hvide. I naturen lever disse mus overalt, men på grund af skadedyrsbekæmpelse af afgrøder, haver og haver er deres tal faldet betydeligt. Mest sandsynligt at møde baby i deres naturlige habitat i Kaukasus, i de sydlige regioner i Yakutia og Det Forenede Kongerige.

Er skovmus stor?

Navnet på denne art af gnavere skyldtes habitat. Disse gnavere bosætter sig i glades, kanter og kan leve i flere skove. Dette er ikke en meget stor mus, længden af ​​skovdyrets krop når 10 cm, halen vokser sjældent over 7 cm. Men disse mus er plumpede. Vægten af ​​dyr i gennemsnit er 20 gram, hvilket er ret anstændigt for en sådan ikke meget stor gnaver.

Image

Deres pelsfarve er mørk - sort, brun, rød. Næsepartiet er specifikt - næse er lang og skarp. Ud over næsens form er kendetegnene for disse dyr gigantiske i sammenligning med hovedets størrelse, ørerne. Hvad er nysgerrig, det var fra skovmusen, at sådan verdensberømt tegneseriefigur som Mickey Mouse blev skitseret.

Gennemsnitlige størrelser bestemmer muslens livsstil. Disse mus lever på forskellige måder og tilpasser sig de eksisterende forhold. De kan bosætte sig i træernes huler, grave dybe minke, og de kan simpelthen bosætte sig for natten blandt træernes grene eller rødder.

Er gerbils store eller små?

Denne indenlandske mus i vores land er i de fleste tilfælde en efterkommer af indfødte amerikanske kvinder. De første gerbils blev bragt fra USA i det sidste århundrede som et laboratoriemateriale, et alternativ til klassisk hvid. Under naturlige forhold i Rusland kan dværg eller mongolske gerbils findes. I alt er der mere end hundrede arter af mus af denne type, både små og store, der lever i verden.

Image

Gerbils har forskellige størrelser og farver, men følgende er almindeligt i alle arter:

 • kvast på halen;
 • lille, i sammenligning med hovedet, ørerne;
 • pink eller næsten hvid næse;
 • stump ansigt form
 • store øjne, der gør dyret til at ligne et tegneserie tegn tegnet i en anime stil.

De vigtigste karakteristika ved gerbils er deres mangel på en karakteristisk muselugt. Disse dyr er ideelle kæledyr til folk, der er tilbøjelige til allergi. Størrelsen af ​​gerbilen afhænger af deres direkte udseende - fra babyer 6-7 cm til store mus 12-13 cm i længden, eksklusive halen.

Store voles?

Denne mus er en gnaver, som er et tegn i folkemusik og forfatterhistorier. Det er voles, der bærer korn, bosætter sig i lader og i princippet foretrækker at leve tæt på en person. Den mindste kropslængde på dette dyr er 7 cm. Hvor stor en voksen mus vokser, afhænger dog af dens ernæring. I landdistrikterne kan musene vokse til større dyr end deres fætre, der er født blandt steppefjærgræsset.

Et karakteristisk træk ved denne art af gnavere, der skelner fra alle andre, er længden af ​​halen. Proportionelt forhold med kroppen - 1: 3. Denne musesort har en hamster-mentalitet - de arrangerer opbevaringsrum, genopbygger levnedsmiddelforsyninger og bor i burrows med mange "værelser".

Bliver husmusene store?

Det mest almindelige udvalg af gnavere, som findes overalt. Husmus er et dyr, der bor i nærheden af ​​mennesker og aktivt bruger dette kvarter. Denne mus kan findes i bymæssige lossepladser, i skraldespand af boligbygninger, i loftsrum, i kældre, butikker - overalt.

Image

Længden af ​​hendes krop starter fra 6 cm, men nogle kan være meget større. Halen af ​​de små huse er enten lig med kroppens længde eller lidt kortere. Under gunstige forhold vokser husmus ofte op til 10 cm, men de kan også træde over denne tærskel.

Farven på frakken er grå, ansigtet er proportional, ørerne er små, tæt presset. Øjnene er sorte, lidt på udrulningen, de siger om disse - "perler", meget udtryksfulde og mobile.

Hvide mus er altid små?

Dette er den visuelt kendte lille hvide mus, der bor i laboratorier fra forskere, i dyrebutikker eller i kontakt zoologiske haver. I naturen findes der ikke sådanne gnavere som en selvstændig art, men albinos findes blandt alle racer af mus.

Image

Størrelsen af ​​sådanne mus er små, i gennemsnit vokser de op til 10 cm. Men længden af ​​deres krop og hårets struktur afhænger af genetik. En sådan mus kan være mindre, hvis der var babyer blandt sine forfædre, og mere hvis der er gener af bjergknægtene i dets årer.

Hvad er den største gnaver?

I naturen er en stor mus en sjældenhed. En sådan gennemsnitlig størrelse af mus er typisk for en gennemsnitlig klimatestrimmel: længde op til 13 cm uden hale, vægt inden for 50 gram.

Selvfølgelig kan du i hjemmet vokse betingelser opnå store størrelser ved hjælp af en særlig kost. Men kæmpen fra en lille almindelig mus kan stadig ikke vokse. I de britiske institutioner udførte eksperimenter med det formål at øge størrelsen af ​​mus. Forskernes arbejde var på forskellige måder at påvirke kroppen - fra udsættelse for stimulering af individuelle dele af hjernen. Imidlertid opnåede de ikke nogen signifikante resultater, idet musene som regel døde under forsøgene.

Blandt terrestriske arter vokser den største gnaver til 17 cm i længden og vejer i gennemsnit 60 gram. Længden af ​​halen er lig med kroppen. Dyret ligner mere en lille rotte end en mus. Den lever det største gnaver i bjergene, i de sydlige regioner. Musen hedder - bjerg.

Er der gigantiske mus?

Der er virkelig giganter blandt musene. Men de går ikke på jorden, men flyver gennem luften. Ifølge Guinness Book of Records er den største mus den kæmpe krylan, der bor i Asien, på øerne i Oceanien, i Australien og selvfølgelig i Afrika.

Dette dyr er et af sorterne af flyvende ræve og har en overraskende smuk gylden, lysrød eller gullig pels. Wing - strenge vegetarer. De overholder ikke den fulde "nattilstand", du kan se flyvningen af ​​disse mus om dagen.

Image

Størrelsen af ​​de vingede gyldne mus er imponerende. Vingepanelet i flyvning er i gennemsnit 1, 8-2 meter. Kropsvægt - fra 1, 5 kilo. Længden af ​​kroppen - fra 50 centimeter. Halen af ​​de bevingede giganter, selvfølgelig, nej.

Interessante artikler

Dumnezeu Hermes: fapte interesante

Rușii din SUA: munca și viața în imigrație

Rihanna Pratchett: biografie, fotografie, creativitate

Venitul bugetar este un indicator care caracterizează starea economiei oricărui stat.